Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Pri príležitosti konania medzinárodnej výstavy zbraní, rybolovu a poľovníctva - FEHOVA 2014, ktorá sa uskutočnila v dňoch 13.-16.02.2014 v Budapeštianskom výstavnom a kongresovom centre HUNGEXPO sa konali aj Majstrovstvá vo vábení jeleňov. Organizátori, už tradične na túto súťaž v rámci dobrých priateľských vzťahov pozývajú aj družstvo zo Slovenska. Slovenskú poľovnícku komoru reprezentovali skúsení vábičiari pp. Miroslav Políček, Jozef Galbavý a Ladislav Kuruc. Náročnú úlohu medzinárodného rozhodcu sa zo svojimi profesionálnymi skúsenosťami vykonával p. Peter Plánovský st.

Na vkusne upravenom pódiu výstaviska s nadrozmernými obrazmi zachytávajúcimi poľovníka pri jeho každodennej práci sa predstavilo 17 súťažiacich. Naplnené hľadisko nielen samotných poľovníkov, ale aj ich rodinných príslušníkov a detí sa pozorne započúvalo do nádherného prejavu samotných súťažiacich, ktorí imitovali hlas jeleňa v troch rôznych disciplínach.
Každý súťažiaci bol tak ako sa na poľovníka patrí vkusne oblečený a hľadisku sa pozdravil zdvihnutím svojho klobúka, potom nasledovalo kratučké hrdelné sústredenie a za pomoci ručadla sa rozozvučal hlas na nerozoznanie od ozajstného jeleňa na rujovisku. Súťažiaci používali aj nástroje-ručadlá rôzneho druhu, ale poväčšine osvedčený Faulhaber, či iné ručadlá vyrobené z dreva, alebo plastickej hmoty. Nečudo, veď každý jeleň má aj inú farbu hlasu. A tu bol priestor, aby po vystúpení každého súťažiaceho spravodlivo ohodnotila jeho výkon medzinárodná rozhodcovská komisia- jury. A veru, nie vždy to mali samotní rozhodcovia jednoduché, pretože výkony boli výborné.


A ako to všetko dopadlo? Aj, keď každý zo slovenských poľovníkov v hľadisku držal „naším“ palce, nepodarilo sa obhájiť postavenie z minulého roku. Víťazstvo ostalo na domácej pôde. Prvé miesto si vyručal p. Rácz Dominik. Umiestnenie slovenských vábičov: p. Jozef Galbavý IV. miesto, p. Miroslav Políček VI. miesto a p. Ladislav Kuric VIII. miesto.
Našim reprezentantom ďakujeme za skvelú reprezentáciu a srdečne im k dosiahnutým výsledkom blahoželáme.


Poďakovanie patrí aj maďarským kolegom a organizátorom majstrovstiev vo vábení jeleňov na výstavisku FEHOVA 2014 v Maďarsku.


Spracoval: Ing. Štefan Engel, PhD., Slovenská poľovnícka komora, Štefánikova 10, Bratislava
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (FEHOVA_vysledky_2014.pdf)FEHOVA_vysledky_2014.pdf[Výsledky]1224 kB
Stiahnúť tento súbor (Fehova_2014_text_foto.pdf)Fehova_2014_text_foto.pdf[format pdf]692 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.