Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

sabinov revucaNákaza afrického moru ošípaných (AMO) sa na území Slovenskej republiky rozšírila do ďalších dvoch okresov Sabinov a Revúca. Od júla 2019, kedy sa nákaza na Slovensku objavila, evidujeme k 19.11.2020 už 374 prípadov u diviačej zveri a 28 ohnísk u domácich ošípaných. Väčšina prípadov AMO je na východnom Slovensku.

Dňa 18. novembra 2020 bol potvrdený Národným referenčným laboratóriom vo Zvolene pozitívny výsledok na AMO u diviaka, nájdeného uhynutého na území poľovného revíru Majdan, v okrese Sabinov a 19. novembra aj v okrese Revúca v katastrálnom území obce Gemer. Ide o prvé potvrdenia výskytu nákazy v týchto okresoch. Zavlečenie nákazy do oblasti v okolí Sabinova a Bardejova má na svedomí pravdepodobne ľudský faktor, v Revúcej sa predpokladá postup AMO cez zelenú hranicu z Maďarska. Najbližší výskyt od obce Gemer bol potvrdený v rimavskosobotskom okrese pri obci Lenka koncom júla tohto roka.

Príslušné RVPS SR vydajú pre vymedzené poľovné revíry opatrenia v zmysle platnej legislatívy EÚ a SR, ktoré majú zabrániť ďalšiemu šíreniu nákazy, resp. zabezpečiť jej spomalenie.

Všetky prípady a komplexné info o AMO nájdete na našom webe.

sabinov revuca

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.