Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

IMG 1622 zmensenaUž dve desaťročia sa naše PZ Moravský Svätý Ján raz do roka púšťa do čistenia revíru. Akciu postupne začal zastrešovať Obecný úrad a starosta obce a rozšírili ju na celú dedinu. Tento rok sa konala v sobotu 27. apríla. V minulých rokoch sa zdalo že počet nezodpovedných občanov nielen našej obce , ale hlavne susedných obcí ktoré nemajú v prevádzke zberné dvory sa zmenšuje. Žiaľ bolo to iba naše zbožné želanie. To čo sme vyzbierali tento rok prekonalo všetky naše očakávania. Akcie sa zúčastnilo 24 našich členov, chlapci z krúžku Mladých poľovníkov a aj naši honci. Celkovo sa do zberu zapojilo asi 100 obyvateľov našej obce. Od žiakov až po dôchodcov.

Po akcii sa všetci účastníci občerstvili gulášom ktorý podávame každý rok na záver akcie na našej poľovníckej chate.

Aký bol „výrad"? Neuveriteľných 7 a pol kopcom naložených vlečiek pneumatík, niekoľko plných kontajnerov plastov a iného odpadu.

Našli sme aj niekoľko dokladov, ktoré starosta určite poskytne polícii. To že sa naša dedina stala smetiskom niekoľkých nezodpovedných podnikateľov zo Sekúl, Kútov, Borského Mikuláša, Závodu, susedného Rakúska a samozrejme i našich občanov je smutné.

Všetkým ktorí si myslia že náš revír sa stane ich bezplatným smetiskom upozorňujem že pokiaľ nechce alebo nemôže , v ochrane našej obce nič robiť polícia, chceme odkázať že my budeme náš revír monitorovať a chrániť našu krásnu prírodu.

Fotografie:
Pohľad na zvezené pneumatiky na Zbernom dvore 2x
Z vlečiek išiel odpad po separovaní priamo do kontajnerov
Takto vyzerala nelegálna skládka  časti Husarisko
Plne naložená vlečka s pneumatikami.

Ing. Peter Mračna
poľovný hospodár
PZ Moravský Svätý Ján

IMG-2992_zmensena.JPGIMG_1622_zmensena.jpgIMG_1657_zmensena.jpgIMG_1658_zmensena.jpg

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.