Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

20200405 150645 zmensenaBez mihnutia oka môžem povedať, že naše PZ Hôrka a jeho členovia nepotrebujú masovú akciu na zber a likvidáciu odpadu z prírody okolo nás. Poľovníci PZ Hôrka Rohožník minimálne 2 x do roka a to spoločne šistia revír od nelegálnych skládok odpadu. Odpad spravidla prinesený do lesa, do remíz a kanálov pochádza z blízkej chatovej oblasti Dbuník-Rohožnícka priehrada. A samozrejme zapoja sa aj nepriadny občania z obce, ktorí tak tiež prispejú svojim odpadom do zmienených lokalít!

Odpad zbierame na vlastné náklady PZ Hôrka a jeho členov, ktorí vlastnia buď malotraktor alebo sa zbiera do vlastných auto vozíkov, ktorú sú následne dopravené a vyseparované na zbernom mieste-dvore obecného úradu. Spolurpáca poľovníkov s OÚ je založená na spoločnej dôvere. Z toho titulu máme trvalý prístup, teda aj mimo otváracie hodiny zberného miesta obce, a máme možnosť priviezť bez úhrady takto vyzbieraný odpad.

Obec Rohožník je známe miesto kde je veľa závislákov (narkomanov), ktorí si vytvárajú v prírode rôzne útočiská, kde prevádzkujú svoju nekalú činnosť. Takýmto miestom bola aj blízka lúka za obcou pod názvom Franvíz, kde je veľký výskyt srnčej a danielej zveri, ktorá hľadá útočisko v agátovej remíze, kde oddychuje a je to aj pre túto zver ležovisko. Toto miesto začali atakovať práve drogovo závislé osoby, kde si vytvorili a to vysoko sofistikované-maskované miesto pre svoju nekalú činnosť. Boli tu nanosené rôzne plastové fľaše, z ktorých boli vyrobené tzv. bongá, dosky, deky, maskovacie siete a pod.

Preto sme sa rozhodli toto miesto okamžite zrušiť a priviesť ho do pôvodného stavu a jeho opätovnému použitiu pre zver. Toto sa podarilo zrealizovať dvom čakateľom a predsedovi PZ. Čakatelia Tomáš Kočíšek, Tomáš Hudec a predseda Stanislav Hudec. Z tohto miesta bolo všetko odvezené, vyseparované a miesto bolo vyčistené. Množstvo odpadu tvorilo odvoz troch auto-vlečiek Tomáša Kočíšeka.

Preto mi dovoľte poďakovať týmto čakateľom za ich prístup, čas a ochotu veci po iných naprávať tak, aby netrpela naša príroda a ani zver.

Autor: Stanislav Hudec
predseda PZ Hôrka Rohožník

20200405_145121_zmensena.jpg20200405_150554_zmensena.jpg20200405_150559_zmensena.jpg20200405_150637_zmensena.jpg20200405_150645_zmensena.jpg

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.