Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

INFORMAČNÝ LETÁK 

SPK

kopac

ŽIADOSŤ PREZÍDIA SPK POĽOVNÍKOM: NEKŔMTE ZVER ODPADOM A PEČIVOM!

Nadpriemerné návštevy ľudí v prírode spôsobujú aj to, že sa nám deň čo deň množia v e-mailových a FB schránkach fotografie z vnadísk. So znepokojením konštatujeme, že druh krmiva, jeho množstvo a spôsob predkladania na vnadisko, v niektorých prípadoch nie je v súlade s platnou legislatívou a nariadeniami hlavného veterinárneho lekára proti AMO! Na vnadiskách sa objavujú značné množstvá pečiva, zvyškov z kuchyne, či zhnitá zelenina zo supermarketov! Tento spôsob „starostlivosti“ o zver, nech je vykonávaný s akýmkoľvek cieľom, nemá nič spoločné s odbornosťou a ani s poľovníckou etikou.  Takéto konanie má naopak za dôsledok mimoriadne negatívne nazeranie laickej verejnosti na poľovnícku činnosť nás všetkých!

Žiadame Vás, aby ste na vnadiská predkladali iba to, čo tam patrí, teda len jadrové krmivo v predpísanom množstve. Taktiež pripomíname, že od 1. januára 2020 platí novela zákona č. 534/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny, ktorá na územiach od tretieho stupňa ochrany prírody a vyšších, zakazuje vnadenie alebo prikrmovanie zveri okrem prikrmovania senom, letninou a trávnou alebo ďatelinotrávnou silážou.

Celé znenie žiadosti nájdete po kliknutí na článok.

NR SR SCHVÁLILA NOVELU ZÁKONA O ZBRANIACH A STRELIVE, TZV. 
„LEX COVID“

Vláda predložila parlamentu návrh zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva vnútra Slovenskej republiky v súvislosti s ochorením COVID-19, ktorý novelizuje niekoľko zákonov. Jeho súčasťou je aj novela zákona o strelných zbraniach a strelive, ktorá reaguje na vzniknutú krízovú situáciu.

Národná rada SR tento návrh dňa 7.4.2020 schválila v skrátenom legislatívnom konaní. Novela dopĺňa zákon o strelných zbraniach a strelive o nové prechodné ustanovenia súvisiace s krízovou situáciou spôsobenou ochorením COVID-19. Týka sa plynutia lehôt.

Zmena zákona o strelných zbraniach a strelive je účinná dňom vyhlásenia zákona, teda od 9.4.2020.

Zhrnutie zmien si môžete prezrieť v prílohe po kliknutí na tento článok.

covid zbrane

SPK

Sledujte nás na: facebook.com/polovnictvo.spk

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (16t.pdf)16t.pdf[newsletter 16 týždeň]2169 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.