Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

INFORMAČNÝ LETÁK SPK

DÔLEŽITÉ: ÚVZ SR VYDALO STANOVISKO PRE ORGANIZOVANIE SPOLOČNÝCH  POĽOVAČIEK A VYKONÁVANIE SKÚŠOK POĽOVNEJ UPOTREBITEĽNOSTI

Slovenská poľovnícka komora už v predstihu požiadala Úrad verejného zdravotníctva SR o stanovisko k možnosti vykonávať spoločné poľovačky a skúšky PUP. Nakoľko v minulom roku bolo jesenné a zimné obdobie obmedzené prijatými opatreniami, je veľmi pravdepodobné, že sa to môže stať aj teraz. Aj preto nás veľmi potešilo stanovisko hlavného hygienika, ktorý v liste uviedol, že spoločná poľovačka aj skúšky poľovnej upotrebiteľnosti poľovných plemien psov sa uskutočňujú podľa zákona, t. z. na ich uskutočnenie sa vzťahuje výnimka zo zákazu usporiadania hromadných podujatí. Viac sa dočítate na našom webe po kliknutí na tento odkaz.

VIDEO O AMO: JE ĽAHŠIE UTRÁCAŤ OŠÍPANÉ ALEBO LOVIŤ DIVIAKY???

Odporúčame všetkým popieračom vírusu afrického moru ošípaných vypočuť si slová ústredného riaditeľa ŠVPS SR. „Kto zažíva horší psychologický efekt, ten čo utráca tisíce zvierat na farme ošípaných, alebo poľovník, ktorý môže zver humánne včas odloviť a následne zužitkovať? Je lepšie chrániť diviaky a následne likvidovať chovy ošípaných? Je lepšie neloviť diviačice a následne utrácať domáce ošípané pred pôrodom, počas pôrodu alebo pár dňové ciciaky? Myslíte si, že diviaky ochránite pred vírusom, tým že ich teraz nelovíte, lebo AMO je od vás ďaleko?“ Nech si každý zodpovedný poľovník odpovie sám. Ak si niekto myslí, že sa ho AMO netýka, veľmi sa mýli. Video si môžete pozrieť TU:

bires vid

 AMO OVPLYVŇUJE UŽ TAKMER POLOVICU  UŽÍVATEĽOV POĽOVNÝCH REVÍROV

AMO PR 2021 10 16

  • Vždy aktuálne informácie môžete už viac ako 4 roky sledovať v našej špeciálnej sekcii o AMO na webe www.polovnickakomora.sk alebo na tomto odkaze.
  • Je váš revír zaradený v Part I., II. alebo nárazníkovej zóne, či lovíte veľa diviakov? Informujte verejnosť prostredníctvom plagátov v dvoch jazykových mutáciách (SK a HU). Stiahnuť si ich môžete na tomto odkaze.

plagaty

  VIDEO: AKO SPRÁVNE VNADIŤ DIVIAKY?

lojzov vid

Sledujte FB facebook.com/polovnictvo.spk insta 
instagram.com/polovnictvo_ma_zmysel
Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (42tyz.pdf)42tyz.pdf[Informačný leták - 42 týždeň]359 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.