Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

IMG 3465 zmensenaAkcia s názvom ČISTÝ REVÍR = ČISTÁ PRÍRODA je  medzi poľovníckymi združeniami, ale aj verejnosťou dobre známa. Nakoľko ide o veľmi peknú a prospešnú myšlienku rozhodli sme sa sme túto akciu zorganizovať aj my v poľovníckom združení LUNA.

Keďže naším cieľom bolo vyzbierať čo najviac odpadu a čo najviac očistiť náš revír od vecí, ktoré do neho nepatria, sme vytvorili pozvánku pre členov nášho poľovníckeho združenia a dobrovoľníkov, ktorým záleží na prírode.

Termín našej akcie bol naplánovaný na 23. apríl 2022, keďže je to deň ktorému symbolicky predchádzal Deň Zeme. 19 ľudí sa stretlo o 9.00 hod. pri poľovníckej chate a išlo sa na „VEC“. Účasť bola nad naše očakávania, keďže bolo sychravo a poprchávalo. Do akcie sa zapojili aj naši najmladší a aj vďaka nim sa nám podarilo vyzbierať 120 obrovských vriec odpadu (cca 400 kg), veľké množstvo pneumatík. Bohužiaľ nechýbali ani domáce spotrebiče či rôzny nábytok. Hoci pohľad na všetko čo sa revíri nachádzalo bol veľmi nepríjemný, vyvážil ho pocit zadosťučinenia a presvedčenie, že akcia ČISTÝ REVÍR = ČISTÁ PRÍRODA sa v rámci nášho združenia stane každoročnou „tradíciou“.

Po skončení zberu sme mali pripravené klobásy, jaternice a srnčí guláš od nášho dvorného šéfkuchára pri  poľovníckej chate, na ktoré sme sa všetci po celodennej práci tešili. Na mieste bolo samozrejme poďakovanie za skvelú prácu zúčastneným, organizátorom a všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pridali ruku k dielu.

Sme radi, že čoraz viac ľudí, že vníma, že príroda potrebuje našu pomoc a veríme, že v ďalších rokoch bude účasť ešte vyššia a odpadu oveľa menej, aby sme namiesto práce a smutného pohľadu na odpad v našom revíri mali príjemnú prechádzku čistou prírodou.

Autor: JUDr. Vladimír Doša – predseda PZ LUNA

IMG_3465_zmensena.jpgIMG_3467_zmensena.jpgIMG_3470_zmensena.jpgIMG_3479_zmensena.jpgIMG_3485_zmensena.jpgIMG_3502_zmensena.jpg

 

 

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.