Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

foto uvodDňa 20.01.2019 v čase okolo 13.00 hod kontaktoval poľovného hospodára PZ Zlatník člen poľovnej stráže a informovali ho o tom, že na zamrznutej hladine vodnej nádrže Ružín sa nachádza vysilené jelienča v zlom zdravotnom stave. Poľovníci po príchode na meisto zistili, že na mieste sa už nachádzajú okoloidúci poľovníci z PZ Veľký Folkmar ako aj hliadka OO PZ Kysak. Jelienča bolo vyštvané na zamrznutú vodnú hladinu voľne sa pohybujúcimi psami, ktoré patrili turistom.

Do niekoľkých minút dorazili na miesto aj členovia HaZZ, ktorí okamžite vyhodnotili situáciu a nasadili profesionálnu záchrannú hasičskú techniku. Za jej pomoci sa hasiči dostali po zamrznutej hladine až k vyčerpanému zvieraťu, zaistili ho a bezpečne prepravili na breh. Následne bolo jelienča prehliadnuté a po zistení, že nemá žiadne viditeľné zranenia, ho poľovníci bezpečne osušili a transportovali do revíru PZ Zlatník k prikrmovaciemu zariadeniu. Tam bolo vypustené a odsledované.

Poľovný hospodár PZ Zlatník chce týmto poďakovať zasahujúcim členom HaZZ a vyzdvihnúť ich profesionálny prístup vynaložený pri tejto záchrannej akcii. Tiež ďakuje za pomoc poľovníkom z PZ Zlatník a PZ Veľký Folkmar, ktorí sa spolupodieľali na záchrane vysileného jelienčaťa.

Video zo záchrany:

Autor: K SPK

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.