Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

SRZ logoSlovenský rybársky zväz bol upozornený na možný rozpor rozhodnutia MŽP SR č. 10193/2021-9.1. (konkrétne sa jedná o odsek č. 14 výroku, ktorý povoľuje používať na odlov kormoránov do konca februára 2022 olovnaté strelivo) s platnou legislatívou. ŠOP SR sa odvoláva na upozornenie, že SRZ nemá výnimku z § 7 písm. a) bod 16 vyhlášky MŽP č. 170/2021, ktorou sa vykonáva zákon č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny (LOV OLOVENÝM STRELIVOM), ale iba povolenie podľa § 35 ods 1. písm. b) a c) zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny.

Podľa vyššie menovaného ustanovenia je Zakázanou metódou a prostriedkom odchytu a usmrcovania chránených živočíchov je pre vtáky a cicavce použitie oloveného streliva pri love vtákov v mokradiach.

V teréne majú prebehnúť kontroly inšpektormi, ktorí sa budú zúčastňovať na ohlásených odlovoch kormorána. SRZ nás chce preto upozorniť na tento potencionálne problematický bod vo výklade rozhodnutia a požiadať o zvýšenú opatrnosť pri výkone výnimky.

Podľa nášho názoru výnimka platí, kým nebude rozhodnutie zrušené, alebo zmenené. Aby sme však predošli prípadným nepríjemnostiam spôsobeným preskúmavaním tohto rozhodnutia, pri love kormorána na mokradiach odporúčame používať výhradne bezolovnaté strelivo.

Celé znenie listu nájdete v prílohe.

 

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (pripis_SRZ.pdf)pripis_SRZ.pdf[Upozornenie SRZ rozpor k odlovu kormorána]531 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.