Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

IMG 4641Z dôvodu prvého potvrdeného prípadu Afrického moru ošípaných (AMO) u diviačej zveri v PZ Svätuše v okrese Trebišov, včera dňa 14.8.2019, zasadla expertná skupina pre riešenie problematiky AMO. Na základe včerajšieho stretnutia boli dohodnuté postupy, ktorých súčasťou bude aj dnes vydané núdzové opatrenie  hlavného veterinárneho lekára prof. MVDr. Jozefa Bíreša, DrSc., ktorého súčasťou bude i možnosť použitia niektorých zakázaných spôsobov lovu z dôvodu umožnenia maximálne možného zníženia denzity zveri a uľahčenia lovu pre poľovníkov.

Zajtra, dňa 16.8.2019 sa uskutoční rokovanie, kde sa upresnia postupy dodávok chladiarenských zariadení užívateľom poľovných revírov tak, ako už bola poľovnícka verejnosť informovaná. Prvé chladiarenské zariadenia budú dodané prioritne do okresu Trebišov a následných okresov s postupným rozšírením na celú nárazníkovú zónu s Maďarskou republikou. Taktiež ŠVPS SR pripravuje rozšírenie nárazníkovej zóny a jej vytýčenie aj pri hranici s Poľskom. Podrobnejšie informácie o včerajšom stretnutí nájdete aj na našom webe na základe včerajšej tlačovej besedy uskutočnenej v Trebišove.

IMG 4641
Foto: Diviak s príznakmi AMO ulovený vo Svätuši.

 

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.