Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

SPKVÁŽENÍ UŽÍVATELIA POĽOVNÝCH REVÍROV,

vzhľadom na množiace sa prípady poškodení poľovníckych zariadení a podľa vašich slov dokonca vyhrážaní sa poľovníkom zo strany verejnosti, Vás chceme opätovne požiadať o súčinnosť pri nahlasovaní škody spôsobenej na majetku užívateľov poľovných revírov. Prosíme Vás, aby ste akékoľvek zaznamenané poškodenia poľovníckych zariadení nenechávali len tak, ale po (ne)podaní trestného oznámenia, posielali fotky a informácie o udalostiach na našu e-mailovú adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Po zaslaní prvých troch prípadov hneď v prvom týždni od zverejnenia mapy vnadísk sme o tejto skutočnosti informovali prostredníctvom nášho PIF, ktoré malo na sociálnych sieťach veľmi veľký ohlas: 
https://polovnickakomora.sk/sk/medialne-vystupy/polovnicky-infoservis/2892-znicene-posedy.html

i oznamom na webe, čo bolo uverejnené aj vo všetkých médiách: https://polovnickakomora.sk/sk/spk-aktualne/spravy-a-informacie/2877-polovnici-podali-trestne-oznamenie-za-poskodene-posedy.htmlZdokumentované prípady škody na majetku od nás vyžadujú, pre ďalšie vyšetrovanie, orgány činné v trestnom konaní.

Ďakujeme za spoluprácu.

V mene vedenia Slovenskej poľovníckej komory, ako organizácie zriadenej podľa § 41 zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o poľovníctve“) Vám chcem osobne pripomenúť povinnosť dodržiavania mimoriadnych núdzových opatrení zo dňa 3.8.2021 a 28.1.2022 vydaných hlavným veterinárnym lekárom, týkajúcich sa spôsobu a formy realizácie vnadenia za účelom lovu diviačej zveri a požiadavky zvýšenia intenzity lovu.

Správne vnadenie je mimoriadne účinný spôsob  lovu diviačej zveri za účelom eradikácie afrického moru ošípaných.

V predošlých dňoch, vytvorilo a sprístupnilo Národné lesnícke centrum na pokyn Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, aplikáciu, v ktorej sú zverejnené všetky vnadiská zriadené za účelom lovu diviačej zveri na Slovensku. 

V tejto súvislosti Vás chcem vyzvať, aby ste Slovenskej poľovníckej komore. ako užívatelia poľovných revírov, bezodkladne nahlásili všetky konania fyzických osôb a občianskych alebo záujmových združení, ktoré budú smerovať k znemožneniu lovu diviačej zveri na vnadiskách alebo poškodzovaniu poľovníckych zariadení prípadne monitorovacích zariadení. Na sociálnych sieťach sa už objavili komentáre nabádajúce k vyššie uvedeným aktivitám vedúcim k znemožneniu alebo sťaženiu lovu diviačej zveri a negatívne zasahujúcim do výkonu práva poľovníctva. 

Ak sa takéhoto konania niekto dopustí, budeme informovať kompetentné orgány z dôvodu, že sa jedná o spoločensky mimoriadne nebezpečnú aktivitu smerujúcu k mareniu úradných rozhodnutí a nariadení vyplývajúcich z uznesenia vlády SR.

Už viacerí z Vás užívateľov PR nás informovali o nesúhlase so zverejnením vnadísk z dôvodu oprávnených obáv o majetok užívateľov poľovných revírov (posedy, fotopasce, kŕmne zariadenia a i.), preto nás prosím informujte o každej prekážke pri love diviačej zveri zo strany nepoľovníckej verejnosti a protiprávnom konaní na e-maily: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Opatrenie a nariadenie hlavného veterinárneho lekára nájdete na našom webe po kliknutí na linky:

https://www.polovnickakomora.sk/attachments/article/2410/Mimoriadne%20nudzove%20opatrenia%20%20AMO.pdf
https://polovnickakomora.sk/sk/amo/nariadenia/svps-sr/2536-nove-nariadenie-hlavneho-veterinarneho-lekara.html

Ing. Tibor Lebocký, PhD.
prezident
Slovenská poľovnícka komora

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.