Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Slimak200XXIV. Memoriál Kolomana Slimáka, Borský Mikuláš, 26.-27. september 2020

V dňoch 25.-27. septembra 2020 sa v revíroch PZ Borský Mikuláš a PZ Borský Sv. Jur v prekrásnom prostredí Záhoria uskutočnilo vrcholové kynologické podujatie - 24. ročník Memoriálu Kolomana Slimáka - medzinárodných majstrovstiev SR stavačov s udeľovaním titulu CACIT.

Organizátorom skúšok bolo PZ Borský Mikuláš v spolupráci s ústredím Slovenského poľovníckeho zväzu a Slovenskej poľovníckej komory.

 

Skúšky slávnostne otvoril Bc. Róbert Macek, predseda PZ Borský Mikuláš a zároveň aj starosta obce za účasti ctených hostí  Ing. Ľubomíra Slimáka, syna nestora slovenskej kynológie, JUDr. Juraja Procházku a Ing. Jozefa Jursu, CSc., členov Prezídia SPK a ostatných nemenovaných hostí a členov čestného predsedníctva. Hlavným rozhodcom na Memoriáli bol RNDr. Anton Dinka.

Pod účasť na memoriáli sa podpísala situácia s ochorením COVID-19, ktorá v tomto roku komplikovala organizovanie všetkých podujatí, nielen kynologických. Zahraniční vodiči postupne odhlasovali svojich psíkov a podobný problém sme riešili aj pri zabezpečené posudzovateľov zo zahraničia.

Z 31 prihlásených psov sa Memoriálu zúčastnilo 20 súťažiacich. Skúšky úspešne ukončilo 14  psov, z toho 5 psov v I. cene, 4 v II. cene a 5 psov v III. cene.

V náročných, ale výborne pripravených terénoch, ktoré preverili úroveň a pripravenosť jednotlivých psov, ale aj ich vodičov sa víťazom Memoriálu Kolomana Slimáka 2020 s ocenením  CACT a CACIT stala suka NKS GARITA Mervov dvor, ktorú viedol MVDr. Ľuboš Macháč. Poradie na prvých troch miestach určil vek účastníkov, nakoľko prvý traja skončili skúšky s rovnakým počtom bodov. Na druhom mieste sa umiestnil NKS DAG od Struhy s vodičom Jozefom Ruchovanským a tretí v poradí bol jedinec nášho národného plemena SHS Gandalf Acta Non Verba a vodičom Ladislavom Baloghom.

Pre víťaza memoriálu venovala Slovenská poľovnícka komora guľovú zbraň od firmy M-HUNT s.r.o (https://www.google.com/url?q=http://www.m-hunt.sk&source=gmail&ust=1607607139579000&usg=AFQjCNF7nFbk7wrtAxsdReCXwBlRH-FeMA">www.m-hunt.sk).

V mene ústredia SPZ a SPK by sme chceli poďakovať všetkým sponzorom, ktorí sa na tejto akcii sponzorsky podieľali. Zároveň ďakujeme členom PZ Borský Mikuláš a Borský Sv. Jur za výbornú organizáciu skúšok, za prepožičanie ich revírov a za množstvo odvedenej práce pri príprave MKS 2020.

Ešte raz všetkým ďakujeme.

Poľovníckej kynológii a Poľovníctvu zdar

Podrobné informácie sú v priloženej tabuľke.

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (MKS_internet.pdf)MKS_internet.pdf[Propozície]10480 kB
Stiahnúť tento súbor (Výsledky z MKS_2020.pdf)Výsledky z MKS_2020.pdf[výsledky]708 kB
Stiahnúť tento súbor (Slimak_vytazi.jpg)Slimak_vytazi.jpg[výťazi]1818 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.