Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

MP logoMinisterstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, v súvislosti s hľadaním efektívneho riešenia znižovania stavov raticovej zveri, s cieľom predísť neúmerným škodám spôsobeným zverou na lesných porastoch a poľnohospodárskych kultúrach, vydalo mimoriadne povolenie lovu niektorých druhov zveri v čase ochrany. Zároveň v rámci svojej kompetencie povoľuje výnimky z niektorých zakázaných a nesprávnych spôsobov lovu.

Z údajov poľovníckej štatistiky ako aj z Koncepcie rozvoja poľovníctva v SR –  národného programu poľovníctva a zachovania genofondu voľne žijúcej zveri vyplýva,  že stavy jelenej, muflonej a danielej zveri vo viacerých oblastiach Slovenka dlhodobo prekračujú normované kmeňové stavy, čo spôsobuje škody v poľnohospodárstve,  dochádza tiež k poškodzovaniu lesných porastov,  chránených biotopov a rastlín. 

Toto mimoriadne povolenie, ktoré by malo pomôcť k dosiahnutiu normovaných kmeňových stavov raticovej zveri a tým k znižovaniu škôd, nie je pre užívateľa poľovného revíru povinnosťou, ale možnosťou. V prípade lovu na nepoľovnej ploche je naďalej  potrebné mimoriadne povolenie vydané okresným úradom podľa zákona o poľovníctve.

Zdroj: MPRV SR

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (Mimoriadne povolenie lovu raticovej zveri a výnimka zo zakázaných a nespr...)Mimoriadne povolenie lovu raticovej zveri a výnimka zo zakázaných a nespr...[Mimoriadne povolenie lovu raticovej zveri - zima 22/23]93 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.