Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

faceV rámci Zeleného týždňa 2023 Európska federácia pre poľovníctvo a ochranu prírody (FACE) v bezprecedentnej kampani odovzdala 360 000 podpisov komisárovi EÚ pre životné prostredie Virginijusovi Sinkevičiusovi.
Kampaň vyzýva zákonodarcov, aby spolupracovali s poľovníkmi, aby ich lepšie spoznali a pochopili ako súčasť riešenia. Túto výzvu treba chápať aj ako silnú ponuku podpory pre európske inštitúcie, ako aj výzvu na zmenu politiky.

„Sme radi, že vidíme takú masívnu mobilizáciu európskych lovcov,“ povedal prezident FACE Torbjörn Larsson. „Je to veľké víťazstvo nielen pre poľovníkov, ale aj pre prírodu a ochranu prírody v celej Európe. Dokazuje to aj silu našej rôznorodej komunity, ktorá bežne nepodpisuje petície, a národných združení európskych poľovníkov a ich odhodlanie chrániť naše prírodné a kultúrne dedičstvo.“

Komisár EÚ pre životné prostredie Virginijus Sinkevičius povedal: „Som rád, že mám príležitosť oficiálne získať podpisy petície FACE Restoration of Nature. Mnohé z požiadaviek obsiahnutých vo vašej petícii demonštrujú naše spoločné obavy a odhodlanie úspešne riešiť problém zastavenia a zvrátenia dramatickej straty biodiverzity v tomto desaťročí. Spoliehame sa, že FACE podporí naše súčasné politiky obnovy prírody a navrhovanú legislatívu.“

Kampaň „SignforHunting“ posilňuje úlohu poľovníkov ako environmentalistov a je tak zásadným krokom k dosiahnutiu cieľov Stratégie biodiverzity do roku 2030. Zozbierané podpisy sú vyjadrením kolektívneho hlasu európskych poľovníkov, ich záväzku pre trvalo udržateľný lov a ich odhodlania na zachovanie a propagáciu významného kultúrneho dedičstva poľovníctva.

Táto kampaň tiež odráža širokú podporu FACE pre dôležitý zákon o obnove prírody. FACE využila príležitosť a urobila dôrazné vyhlásenie pred Európskym parlamentom, v ktorom politikom pripomenula, že poľovníci sa aktívne podieľajú na ochrane a obnove životného prostredia. To nielen demonštruje jednotu a odhodlanie komunity poľovníkov, ale tiež podčiarkuje kolektívny záväzok k Bring Back Nature, ústrednej požiadavke kampane.

„Toto je historický deň pre európskych poľovníkov, vlastne pre celú Európu,“ uzavrel prezident FACE Larsson. „Sme presvedčení, že táto úspešná kampaň bude aj naďalej podporovať dialóg a spoluprácu medzi všetkými zainteresovanými stranami s cieľom formovať budúcnosť, kde ochrana a trvalo udržateľný lov idú ruka v ruke.“

FACE ďakuje všetkým podporovateľom kampane a víta skutočnosť, že za našou najdôležitejšou politickou požiadavkou, ktorou je, aby s nami spolupracovali zákonodarcovia, je toľko poľovníkov.

face

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.