Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

parte stanovský

Ing. Miroslav Stanovský, CSc.

Vysokoškolský pedagóg, kynologický rozhodca a chovateľ mnohých plemien poľovných psov. Poznal ho každý. Či už nastávajúci lesníci, s ktorými sa stretával najskôr ako pracovník Výskumného ústavu lesného hospodárstva vo Zvolene, neskôr ako vysokoškolský pedagóg na Lesníckej fakulte Technickej univerzity vo Zvolene. Členom SPZ bol od roku 1978.

Funkcionársky pôsobil jednak na úrovni okresnej organizácie vo Zvolene, ale aj vo vrcholných orgánoch SPZ, SPK a SKJ a viacerých chovateľských kluboch poľovných psov. Bol členom Kynologickej rady SPK a SPZ, skúšobný komisár pre skúšky uchádzačov o poľovný lístok a skúšky čakateľov pre posudzovanie výkonu psov poľovných plemien.

Bol rozhodcom pre posudzovanie exteriéru psov od roku 1992, posudzoval plemená skupín FCI IV, VII a VIII, slovenského kopovova a vysokonohé teriéry. V rámci výkonu psov poľovných plemien posudzoval od roku 1994 všetky skúšky stavačov, jazvečíkov a teriérov, sliedičov, retrieverov a duričov. Chovateľskej činnosti sa venoval od roku 1980, z jeho chovateľskej stanice "od Stanovského" pochádzalo veľa výborných jedincov rôznych plemien, či už sliedičov, teriérov, stavačov, farbiarov a duričov.

Za svoje zásluhy bol ocenený všetkými stupňami vyznamenaní SPZ vrátane Medaile Sv. Huberta a Pamätnej medaile Prezidenta SPZ ako aj Zlatou medailou SKJ za významný prínos v poľovníctve a v kynológii.

Jeho stratou prichádzame o aktívneho kynológa, rozhodcu, poľovníka a priateľa.
Česť jeho pamiatke !

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.