Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

284577027 333125875565219 6546239901573151878 nDňa 5. júna 2022 sa v priestoroch barokového kaštieľa v Hanušovciach nad Topľou uskutočnil 3. ročník Dňa poľovníctva a ochrany pre deti, ktorý usporiadala Okresná organizácia Slovenského poľovníckeho zväzu vo Vranove nad Topľou, v spolupráci s Obvodnou poľovníckou komorou, Krajským múzeom – barokovým  kaštieľom v Hanušovciach nad Topľou a s PZ Lipiny Hanušovce nad Topľou. Podujatie začalo svätohubertskou omšou za zvuku slávnostných fanfár lesničiarov zo Sobraniec. Slávnostný sprievod priniesol pred oltár obetného srnca, ktorého ulovili členovia PZ - Lipiny Hanušovce n. Topľou. Po omši privítal hostí a všetkých návštevníkov riaditeľ barokového kaštieľa v Hanušovciach nad Topľou, Samuel Bruss, a riaditeľ podujatia, Jozef Telepún. Nasledovalo slávnostné pasovanie za lovca srnčej zveri, ktoré odprezentoval predseda OkO SPZ, Igor Sopoliga. Súčasťou Dňa poľovníctva bola aj Okresná Rada SPZ, ktorá odovzdala vyznamenania za rozvoj poľovníctva na Slovensku.

Na svoje si prišli aj kynológovia a priaznivci poľovníckej kynológie. Klub chovateľov slovenských kopovov odprezentoval svoje plemeno na bonitácii a klubovej výstave, ktorú posudzoval Jozef Matta. Klub chovateľov alpských jazvečíkovitých duričov posudzoval svojich jedincov na bonitácii a klubovej výstave, ktorú posudzoval Ľudovit Pitoňak. Tretím kynologickým klubom bol Klub chovateľov farbiarov, kde jedincov posudzoval Tibor Želtvay. Sprievodným programom bola aj súťaž vo varení gulášu, ktorého sa zúčastnilo 10 družstiev. 1. miesto - PZ Kopany Skrabské, 2. miesto - PZ Lipiny Hanušovce, 3. miesto - Klub chovateľov alpského jazvečikovitého duriča. Počas podujatia vystúpilo mnoho folklórnych súborov, žiaci zo ZUŠ v Hanušovciach nad Topľou, sokoliari z Košíc a Peter Stašák. Stovky ľudí si pri bohatom programe mali možnosť pozrieť priestory barokového kaštieľa. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo aj tento rok opäť uskutočniť toto podujatie, ktoré sa tešilo veľkému záujmu poľovníckej, ale aj nepoľovníckej verejnosti. Veríme, že sme prispeli k pozitívnemu odprezentovaniu slovenského poľovníctva širokej verejnosti a o rok sa minimálne v takom počte zase stretneme.

Slavomír Keresteš
OkO SPZ Vranov

Foto: barokový kaštieľ Hanušovce nad Topľou

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.