Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Cannot find stories/2022/08/polovnicky-den subfolder inside /var/www/polovnickakomora.sk/images/stories/2022/08/polovnicky-den/ folder.
Admiror Gallery: 5.2.0
Server OS:nginx/1.18.0
Client OS:Unknown
PHP:7.4.33

IMG-20220821-WA0023.jpgZámerom 10. ročníka Poľovníckeho dňa je prezentácia poľovníctva na verejnosti najmä zo spoločenskej stránky. Negatívnych správ vníma verejnosť z médií pomerne veľa, tak prečo neukázať poľovníctvo aj inak, v krásnom prostredí Zámockého parku . Pre 10. ročník Poľovníckeho dňa organizátori pripravili atraktívny program. Klubová výstava jazvečíkov a výstava psov všetkých plemien od rána lákala vystavovateľov aj návštevníkov. Na klubovú výstavu jazvečíkov a výber do chovu sa prihlásilo rekordných 173 jedincov. Zastúpenie malo všetkých 9 plemien jazvečíkov.

Posudzovanie prebiehalo v dvoch kruhoch:
v prvom posudzovala jazvečíky hrubosrsté pani Carolina Geerst z Rakúska
a v druhom jazvečíky hladkosrsté a dlhosrsté všetkých veľkostí pani Hana Spalová z Českej republiky.

Vo výbere do chovu bolo predvedených 35 jazvečíkov, z nich 33 získalo zápis do preukazu “Kandidát chovu“. Celkovým víťazom klubovej výstavy sa stala sučka plemena jazvečík hrubosrstý standart DORA AMELY ROSE majiteľov Zuzany Petrášovej a Ľuboša Milčíka.
Celkové výsledky sú uverejnené na www.jazvecik.sk /kvj-malacky-2022/

Do prestížnej súťaže vo varení gulášov sa prihlásilo 11 družstiev a to poľovnícke združenie Rudava Malé Leváre, PZ Malačan , PZ Stupava Mást, PZ Jakubov, VLM Malacky , VIP guláš, Oraváci, PS Brezina Jablonové, PZ Gajary-2x , PZ Podhorie Lozorno.
Výsledky súťaže podľa rozhodnutia 5 - člennej komisie :
1.PZ Podhorie Lozorno
2. PZ Malačan Malacky
3. PZ Jablonové

 

Strelba zo vzduchovky sa ako každý rok tešila veľkému záujmu detí a mládeže. Desiaky strelcov súťažili o poháre pre víťazov a ďalšie ceny, ktoré získali :
V kategórii dievčat :
1. miesto Lívia Kovárová počet bodov 42 počet rokov:14
2.miesto Simona Hittmanová počet bodov 41 počet rokov : 10
3.miesto Máša Suchá počet bodov 38 počet rokov : 12

V kategórii chlapcov :
1.miesto Timotej Uhrinec počet bodov 46 počet rokov : 12
2. miesto Daniel Babinec počet bodov 39 počet rokov : 15
3. miesto Stanislav Ort-Mert počet boidov 38 počet rokov : 11

Nová súťaž v hode puškou do trávy sa stretla s nečakanou pozornosťou a to najmä u juniorov a detí. Odmeňovanie najlepších výkonov priamo na stanovisku aktivovalo okoloidúcich.
Rozhodcovská komisia zaznamenala 77 účastníkov a tieto dosiahnuté výkony :

V kateg. ženy
1. miesto Gabriela Franciseiová 15,80m
2. miesto Radka Osičková 13,20 m
3. Eva Jurkyová 11,70 m

V kateg. muži
1.miesto Andrej Becúch 24,20m
2.miesto Slavomír Marcinových 23,20m
3.miesto: MajoTuhovčák 22,20m

V kateg.: juniorky
1.miesto Barbora Cvečková 7,70 m
2.miesto Natália Glembusová 6,80m
3.Simona Pavlíková 6,30 m

V kat. juniori:
1. miesto Miško Polák 11,10 m
2. miesto Ján Kalábek 9,40m
3. miesto Adam Jablonický 9,30 m

V kat. dievčatá:
1. miesto Liliana Pellerová 4,40 m
2. miesto Diana Kovačovská 3,90 m
3. miesto Paula Kubinová 3,90 m /bola staršia/

V kat. chlapci:
1. miesto Martin Košík 5,60 m
2. miesto Zolko Peller 4,30 m
3. miesto Oliver Vaňa 3,70 m

Program na pódiu sa začal uvedením súboru „Malačané“ moderátorkou Michaelou Adamovičovou a pokračoval koncertom Leváranek. Príchodu grófa Pálffyho predchádzalo zákulisné drama, ako vlastne príde. Najskôr mal prísť švihácky na koni, ale pri jeho prvej jazde na koni len hodinu pred zahájením prevládol názor, že je príliš v strese. Možno by pritom aj zabudol texty a hlavne by sa mohol zraniť pri splašení koňa. Takže prišiel pešo a rakúskou slovenčinou privítal všetkých, vraj je príjemne prekvapený z toľkých ľudí„ a všeckým saželal fajnový deň.“ Poľovnícku kultúru a tradíciu pripomínali návštevníkom svojím vystúpením súbor poľovníckych trubačov v zložení: Ing. Lucia Horská, Ing. Katka Nemčíková, Paulína Michutová, Ján Dávid, Slavomír Marcinových.

Oceňovanie osobností sa uskutočnilo tradičným spôsobom. Veď kde inde sa poďakovať vybraným osobnostiam, ak nie na takomto podujatí. Obraz Sv.Hubeta si prevzali symbolicky k medaile Sv.Huberta Jaroslav Kuklovský z PZ Rudava Malé Leváre a Marcel Šišolák z PZ Závod. Medailu Zlatý Kamzík si prevzali: Jozef Bollard z PZ Malacky a Milan Čurka z PZ Rudava Studienka za dlhoročnú /t.j. polstoročnú / obetavú funkcionársku prácu. F.Vrablec si zaželal odovzdanie medaile Zlatého kamzíka na slávnostnej členskej schôdzi PZ Jakubov, čo sa aj uskutočnilo.

Odovzdávali sme aj ceny kynológ roka: ocenenie si prevzal František Rečný z PZ Plavecké Podhradie a Roman Blecha z PZ Závod. Ocenenie strelci roka si prevzali MUDr. Marian Haramia a Ing. Daniel Jurkovič. Zvláštnu cenu – poľovnícky nôž s venovaním si prevzal Dr. Oldrich Koudelka pri prvej verejnej prezentácií svojej knihy – „Životy kolorované lovem a myslivostí“. Poľovnícky nožík si prevzala aj študentka Katarínka Nemčíková za úspešnú reprezentáciu na celoslovenskej súťaži Mladých priateľov prírody a poľovníctva. Poďakovanie a pamätné pero odovzdal predseda organizácie Miroslav Kopiar aj kňazovi Martinovi Šafárikovi za jeho preslov k odkazu Sv. Huberta. Odbornú časť verejnosti zaujala výstava preparátov od Martina Hittmana. Úsmevy návštevníkom vyčarila retro výstava o poľovníctve na Záhorí od Ing. Štefana Pavelku. Deti potešili stánky s kreatívnym podávaním informácií o prírode ako Lesná pedagogika od LESY SR, stánok Klubu slovenských poľovníčok i stánok výtvarných prác Centra voľného času. Záujem bol aj o jazdu na koníkoch od Agropartneru Plavecké Podhradie a prezentáciu sokoliara Danka. K pohodovej nálade prispeli koncerty súborov Malačané, cimbalovka Leváranek, country kapela Oukey a tradičné koštovky prvého burčáku. S očakávaným záujmom sa stretla tomboila. Vzľadom na rekodný počet cien bola vypredaná v rekordne krátkom čase a priniesla radosť 152 výhercom niektorej z hodnotných cien.

Záver: Poľovnícky deň je organizačne náročné podujatie. Nakoľko sa koná v mestskom parku s pestrým programom, predpokladá to spoluprácu s množstvom partnerov a dobrovoľníkov. Podľa časového plánu treba naložiť, doviezť, uložiť niekoľko áut materiálu. V sobotu všetko zfunkčniť, zorganizovať a o niekoľko hodín zasa park vyprázdniť vrátane jeho dôkladného vyčistenia. Ak sa vyskytnú aj vrtochy počasia, stresu nie je málo. Napriek tomu môžeme Poľovnícky deň 2022 môžeme zaradiť medzi tie vydarenejšie ročníky. Je to výsledok zúročenia skúseností z predchádzajúcich ročníkov aj podpory osvedčených
partnerov ako je mesto Malacky, Bratislavský samosprávny kraj, Auto Malacky, Raiffeisen BANK, predajňa HOBBY, predajňa Vrablec, LESY SR, VLM, CVČ Malacky, Tekos Malacky, MCK Malacky, Fytopharma a spolupracujúcich poľovníckych organizácií. Je to tiež výsledok množstva dobrovoľne vynaloženej práce poľovníkov za odmenených slovom „ďakujeme.“

Napísal : Milan MERC
kancelária OPK Malacky

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.